Menu

Hoe kies je de juiste Streetdance en Hiphop outfit?

Ga je voor het eerst Streetdance of Hiphop dansles volgen en twijfel je over wat voor soort outfit je aan moet? Danswinkel Den Haag helpt je graag op weg! In dit artikel geven wij advies over hoe je de juiste Streetdance, Hiphop en Urban danskleding voor kinderen uitkiest.

    

Kledingvoorschriften?

streetdance hiphop outfit kinderen

Bij het kiezen van jouw perfecte Streetdance en Hiphop kleding hoef je bijna nergens op te letten, behalve dat het lekker zit en je de juiste swag voelt!

   

Meestal bestaat de basis van een Streetdance en Hiphop outfit uit een leuke dans top en een dansbroek. Het mag lekker los zitten en vooral uit meerdere lagen bestaan. Jouw Streetdance en Hiphop outfit maakt jou uniek, dus mag je helemaal dragen wat je zelf wil.

  

Er zijn dus geen belangrijke kledingvoorschriften voor Streetdance en Hiphop, maar bij de meeste lessen moet het vaak zwart zijn. Een leuk printje of stoere tekst mag vaak ook wel.

     

Danssneakers

Wat het meest belangrijk is, is dat je Streetdance en Hiphop outfit met de juiste dansschoenen combineert. Er zijn speciale danssneakers. Bij het kiezen voor de juiste dansschoenen voor Hiphop en Streetdance, is het erg belangrijk dat je goede demping hebt en je schoenen niet te stroef zijn. Bij elke dansstijl is dat belangrijk en ook bij Streetdance en Hiphop moet je goed kunnen draaien. Elke danssneaker is voorzien van de juiste zool met speciale draaipunten.

   

De danssneakers die het meest geschikt zijn voor Streetdance en Hiphop zijn die met een wat dikkere zool. Die hebben namelijk meer demping. Dit is erg belangrijk, want bij Streetdance en Hiphop doe je explosieve bewegingen en spring je vaak. De ideale danssneakers voor Streetdance en Hiphop zijn hoge danssneakers. Ze zitten dan goed strak om je enkel. Dit is voor extra support. Ook zijn er lage modellen, als je dat fijner vind dansen. Het oog wil ook wat, want het gaat natuurlijk ook om de stoere Streetdance en Hiphop look!

   

De danssneakers zijn in verschillende prijsklassen te vinden bij Danswinkel.nl. Of kom gerust langs in Danswinkel Amsterdam om verschillende danssneakers te passen en deskundig advies te ontvangen.

Dans Tassen

Maak de Streetdance en Hiphop outfit helemaal af met een stoere dans tas. Deze tassen hebben vaak een speciaal zijvak om je danssneakers apart in mee te nemen. Deze tassen zijn ideaal om jouw danskleding in mee te nemen naar de les of naar Streetdance en Hiphop wedstrijden.