Menu

Haarstyling inspiratie voor Urban Dance

Op dit moment is er een trend te zien binnen de wereld van Hip Hop, Breaking en Urban Dance. Deze trend gaat vooral om de styling waar kleding, make up en haar onder valt. Aangezien Urban Dance heel dichtbij het dagelijkse straatbeeld staat, ligt de styling ook dichterbij de trends in de modewereld. Benieuwd wat deze trends zijn en hoe jij deze kan recreëren? Lees dan vooral verder!

   

Terug naar Toen

 

Bijna alles is mogelijk qua styling als je een Urban Dance stijl danst. Streetdance danskleding kan je zo eenvoudig als excentriek maken als je wilt. Hoewel de y2k stijl helemaal weer in is op fashion gebied, lijken we in de haarstyling nog terug te gaan naar de jaren ‘90. Vooral veel vlechtwerk, halve updo’s en dubbele knotjes zijn momenteel populair. Voor de vlechtjes lijkt het verstandiger om naar een specialist te gaan en er even echt de tijd voor uit te trekken. De dubbele knotjes zijn wat makkelijker en sneller zelf gedaan.

   
space buns maken voor urban dance

Hoe maak je zelf space buns?

  

1: Borstel of kam je haar, zodat er geen knopen in zitten.

2: Maak een scheiding tussen de bovenkant en onderkant van je haar. Gebruik hiervoor de bovenkant van je oren als begin en eindpunt. Houdt de onderkant van de scheiding apart door middel van een haarelastiekje (dit is tijdelijk).

3: Nu maak je een middenscheiding in de bovenste pluk haar en maak hier staartjes mee. Plaats de staartjes alsof je twee hoorntjes hebt.

4: Vlecht of draai je plukken individueel en maak er knotjes van. Zet de knotjes vast met schuif en steekspeldjes en eventueel met haarnetjes om kleine losse plukjes in toom te houden.

5: Haal het elastiekje uit de onderste pluk haar en laat dit lekker los hangen. Spray met wat haarlak de knotjes en je haarstyling is klaar voor je Urban dansles op optreden.

   

Last Minute tips:

  • Maak een half staartje bovenop je hoofd met een scrunchie en laat de rest van het haar los hangen.
  • Draag een Beanie!
  • Gebruik een haardonut om snel knotjes te maken
  • Schaf haaraccessoires speciaal voor dansers aan bij DANSWinkel.nl! Hier creëer je gemakkelijk leuke looks mee.