Menu

Wat dragen kinderen tijdens Streetdance les?

papillon streetdance danskleding voor kinderen

Houd je van Streetdance en zit je op les of wil je graag op dansles? Dan heb je natuurlijk goede danskleding en dansschoenen voor Streetdance nodig. Je complete outfit voor Streetdance koop je heel gemakkelijk online op Danswinkel.nl of kom gerust langs Danswinkel Den Haag. Wij verkopen danskleding en dansschoenen in alle kindermaten. Onze Streetdance danskleding voor kinderen is van hoge kwaliteit en is verkrijgbaar van bekende dansmerken, waaronder Papillon, Temps Danse, Sansha, Alista Dancer Basics en Capezio.

   

Ons volledige assortiment kinderkleding en kinderschoenen voor Streetdance vind je op Danswinkel.nl. Voor het beste pasadvies ben je van harte welkom in onze winkels, waar we je graag helpen bij het vinden van je nieuwe Streetdance outfit en je ideale paar Danssneakers.

    

1: Dansbroeken voor Streetdance

Wat aan de Streetdance outfit voor kinderen niet mag ontbreken, is een goede dansbroek. Dansbroeken zijn er in verschillende soorten. Sommige kinderbroeken hebben een rechte pijp en andere dansbroeken hebben pijpen die naar onderen toe wijd uitlopen, deze worden ook wel jazzbroeken voor kinderen genoemd. Een dansbroek voor Street, Urban of Hiphop is meestal zwart.

papillon-9PK3554-900 streetdance broek kidspapillon-9PK3517-900 korte streetdance broek kinderenpapillon-PK3044-900 jazzbroek vor kinderenpapillon-PK3031-900 danslegging kinderen
 

2: Dansshirts, tops of vesten

De dansbroek kun je goed combineren met een leuk dansshirt. Wij hebben een leuke collectie Streetdance shirts voor kinderen. Zo verkopen we eenvoudige basics, zoals zwarte tanktops of racerbacktops voor kinderen. Daarnaast hebben wij ook crop tops, hippe vesten en t-shirts met opdruk in verschillende kleuren.

  

Op sommige dansscholen gelden bepaalde kledingvoorschriften voor de danslessen en dan heb je een bepaald model dansbroek of dansshirt nodig. Soms mogen de kinderen zelf hun danskleding kiezen. Als je niet zeker weet of je bepaalde danskleding nodig hebt voor je Streetdanceles, kun je dit navragen bij de docent.

temps-danse-agile-jr-i-am-dancer streetdance dansshirt kinderenpapillon-18PK2934-900-dance-shirt-voor-kinderenpapillon-16PK2240-900-korte-losse-top-voor-danspapillon-16PK2935-900-streetdance-vest-voor-kinderen
  

3: Geschikte Danssneakers

papillon pa1500 hoge danssneakers

Een echte must voor de dans outfit voor kinderen zijn natuurlijk de dansschoenen. Bij Danswinkel vind je verschillende modellen Streetdance schoenen voor kinderen. Bij Streetdance worden danssneakers gedragen. Er is keuze uit hoge danssneakers en lage danssneakers voor kids. Hoge danssneakers geven ook steun rond de enkel en zijn daarom extra handig voor kinderen met wat zwakkere enkels. Een hoog model danssneaker staat bij kinderen ook nog eens heel stoer! Als je de extra stevigheid bij je enkels niet nodig hebt, kun je kiezen voor een lage danssneaker.

  
Papillon-lage-danssneakers-voor-streetdance-PA1513-900

Zowel hoge als lage danssneakers voor kinderen zijn zeer flexibel. Danssneakers hebben namelijk een splitzool. Hierbij bestaat de zool uit twee delen, waardoor je je voet makkelijker kunt strekken. Ook hebben Streetdance danssneakers dempende zolen wat heel belangrijk is bij dansstijlen waar je veel springt en stampt. Bovendien kun je op danssneakers makkelijk draaien.

Kinderen mogen in hun danssneakers nog ongeveer een duimbreedte overhouden vóór de tenen, zodat er ruimte is om te groeien.