Menu

Hoe kies je een outfit voor Pilates?


Ga je voor het eerst Pilates volgen in jouw sport- of dansschool? Kan je dan je gewone sportkleding of danskleding dragen? En zijn er bepaalde dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Pilates outfit? We geven je graag een aantal tips voor de beste Pilates outfit keuzes.

     

Voor al je Pilates kleding kun je bij Danswinkel.nl terecht! Of kom gerust langs in onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Hilversum. Bij ons vind je een divers aanbod danskleding, geschikt voor Pilates. Onze danskleding is van hoge kwaliteit en is speciaal ontworpen om comfortabel in te kunnen bewegen.

     

Comfortabele Pilates Kleding

Bij het creëren van een outfit voor Pilates wil je letten op soepele kleding voor optimale bewegingsvrijheid. Het liefst wat nauw aansluit op je lijf. Dan kan de docent namelijk goed zien wat je doet. Zichtbaarheid van het lichaam is dus erg belangrijk.

    

Vermijd knopen, ritsen of andere uitsteeksels. Veel oefeningen zijn liggend of zittend en comfort is zeer belangrijk. Jouw outfit voor Pilates moet goed beweegbaar zijn, goed doorademend en het liefst strak om je lijf zitten.

    

Leggings en Tops

Een danslegging met een strak dansshirt is bijvoorbeeld ideaal als outfit voor Pilates. Dit klinkt misschien saai, maar je kan je outfit voor Pilates opvrolijken door je favoriete kleur te kiezen. Misschien een leuk printje en matching legging en top! Voor je legging en top kan je het beste gaan voor een materiaal wat zweet opneemt en goed mee rekt met je bewegingen.

pilates outfit pilates outfit

Sport BH

Een sport BH is essentieel voor Pilates. Pilates is geen high intensity workout, maar je wil niets aan hebben wat knellend is. Kies voor een sport BH die low of medium support geeft.

pilates outfit pilates outfit sport bh top pilates outfit

Hoodies en Vesten

Wat ook zeker niet mag ontbreken is een hoodie of vest. Deze kan je aan het begin van de les aan of zelfs onderweg over je outfit. Kies dan voor een katoenen hoodie, want dit is warmer dan een dry fit materiaal.

     

Pilates Sokken

Er zijn speciale Pilates sokken. Deze hebben een anti slip zool, anders glijd je namelijk uit. Ook deze heb je in verschillende kleuren. Dit mag absoluut niet ontbreken. Veel studio’s verplichten deze anti slip sokken. Je wil dus goed voorbereid zijn en jouw outfit voor Pilates al klaar hebben liggen voordat je gaat.