Menu

Kledingvoorschriften voor Dansopleidingen

Is uw zoon of dochter aangenomen op een dansopleiding? Dan breekt er ongetwijfeld een spannende tijd aan. Er moeten altijd een hele hoop voorbereidingen getroffen worden, waar de kledingeisen een onderdeel van zijn. Dansopleidingen en dansacademies hebben over het algemeen strenge kledingvoorschriften en deze zijn zeer specifiek over bepaalde items. Lees hier alles over het aanschaffen van balletkleding volgens de kledingvoorschriften.

   

Redenen achter kledingvoorschriften

De voornaamste reden van kledingvoorschriften voor dansopleidingen is om rust in de studio te creëren. De docent heeft hierdoor overzicht in de studio en kan het spiergebruik van de leerling in de gaten houden. Uiteindelijk is het dus bevorderlijk voor de danstechniek.

  

De keuze valt hierom vaak op danskleding die strak aansluit om het lichaam, maar voldoende stretch heeft om ook mee te bewegen. De materialen zijn speciaal ontworpen voor dansers en sporters, dit laat dus veel lucht door en droogt snel na op na intense trainingen of lessen.

  

Een andere reden kan zijn dat er een voorkeur voor kleding in een bepaalde kleur of tint is. Dit zie je bijvoorbeeld op balletacademies. Hier worden vaak balletpanty’s van specifieke merken gevraagd, omdat de kleur mooi aansluit op de balletschoenen of de spitzen. Ook heeft elk studiejaar vaak een eigen kleur balletpak, zodat dansdocenten de verschillende niveaus in één oog opslag van elkaar kunnen onderscheiden.

  

Voorschriften voor Dansschoenen

Ook zijn er bij een aantal dansopleidingen nog dansschoenen nodig voor verschillende dansstijlen. De musical- en theateropleidingen geven meestal les in stijlen als tap en caractère. Voor beide lessen zijn er verschillende dansschoenen nodig. Belangrijk is dat deze dansschoenen strak worden aangemeten. Te grote schoenen leiden tot blaren en pijn. Daarom adviseren wij om langs Danswinkel Amsterdam, Danswinkel Den Haag of Danswinkel Hilversum te komen, zodat je uitgebreid kan passen.

  

Kledingvoorschriften aanschaffen

Voor alle balletkleding volgens de kledingvoorschriften van dansopleidingen kan je terecht bij Danswinkel.nl! Wij leveren danskleding aan een aantal grote dansopleidingen in Nederland, zoals Lucia Marthas, de Nationale Balletacademie, Frank Sanders en vele andere!

 

Met veel plezier ontvangen wij elk jaar de (nieuwe) studenten met hun gehele lijst aan kledingvoorschriften. In alle winkels zorgen wij ervoor dat de benodigde kleding ruimschoots op voorraad is, zodat je het meteen kan meenemen.

  

Ook hebben wij de optie om langs te komen op de dansschool om danskleding op locatie te verkopen.