Menu

Zomer Danscursussen in Den Haag waar je kan dansen!

Het einde van het dansseizoen is in zicht. Niet getreurd, want er zijn genoeg leuke dans zomercursussen dit jaar! Summer schools zijn de perfecte gelegenheid om de danstechniek op peil te houden, nieuwe dansvrienden te ontmoeten én om kennis te maken met dansdocenten, dansstijlen en danstheaters. Lees snel verder voor ons overzicht van de leukste zomer danscursussen in Den Haag waar je aan kan deelnemen in 2022.

Wat is er zo leuk aan een summer school?

summer school royal ballet waarom zomer danscursussen volgen

We vertelden het al eerder; summer schools zijn ideaal om de danskennis te verbreden en jouw danstechniek te verbeteren. Naast leerzaam zijn zomer danscursussen ook gewoon ontzettend leuk! Je leert nieuwe dansers en choreografen van over de hele wereld kennen, doet danservaring op en misschien nog wel het leukste deel: Je hoeft je verplichte kledingvoorschriften van de dansschool niet aan. Eindelijk mag je dansen in die prachtige exclusieve balletkleding of meest comfortabele yogakleding die je al een tijdje in de kast hebt hangen.

Buiten de danscursus om is er genoeg tijd om de prachtige stad en de omgeving te verkennen. Bovendien is het zomerseizoen gevuld met feestelijke culturele festivals, waar er genoeg van zijn in de grote steden! Kom tijdens de zomercursus ook gezellig langs in DANSWinkel Den Haag om de leukste balletkleding te shoppen met al je nieuwe dansvrienden!

1: International Dance Intensive & ChoreoComp

In het Koninklijk Conservatorium Den Haag leven dans en muziek onder één dak. In 2022 organiseren ze de eerste editie van de summer schools Dance Intensive & ChoreoComp! Het intensieve tweedelige programma is gericht op de uitvoering, maar ook op de compositie, van dans en muziek. De Dance Intensive is bedoeld voor jonge pre-professionele dansers van 15-25 jaar. ChoreoComp is daarentegen bedoeld voor jonge professionele dansers van 18-25 jaar die een beurs hebben gewonnen.

Data:15 t/m 20 augustus 2022
Leeftijd:15-25 jaar/18-25 jaar
Programma Dance Intensive:Technieklessen (klassieke en hedendaagse dans), (Neo)klassieke en moderne repertoireworkshops, Improvisatie- en compositieworkshops.
Programma ChoreoComp:Het creëren en uitvoeren van choreografieën in samenwerking met professionele choreografen en componisten, live begeleid door een muziekensemble.
Docenten:oa. Yannick Boquin, Esther Protzman, Siner Gönenç Boquin, Heidi Vierthaler, Jerome Meyer, Isabelle Chaffaud. Choreograaf Jan Linkens & componist Martijn Padding.
Locatie:Den Haag, Koninklijk Conservatorium.
Informatie:koncon.nl
International Dance Intensive & ChoreoComp koninklijk conservatorium zomer danscursussen
© Robert Benschop

2: De Dutch Summer Dance Course

De Dutch Don’t Dance Division presenteert één van de meest inclusieve summer schools van 2022. In augustus vinden 6 soorten zomer danscursussen plaats voor verschillende leeftijdsgroepen en dansniveaus. Van een kids cursus voor de allerkleinste dansliefhebbers tot een senior cursus voor amateur dansers, (ex-)professionele dansers en dansdocenten. Tijdens de zomercursussen is er veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht, dansplezier, eigen creaties en natuurlijk ook de ontwikkeling van de danstechniek.

Data/Leeftijd:17-20 aug (6-8 jaar), 15-20 aug (9-11 jaar & 12-14 jaar), 8-20 aug (15-18 jaar), 8-13 aug (30-50 jaar & 50+)
Programma Technieken uit verschillende stijlen (ballet, modern, improvisatie en repertoire), kennismaking met het Nederlands danserfgoed. Het creëren van een nieuwe choreografie met een choreograaf.
Docenten:Rinus Sprong, Thom Stuart, Maud Tielemans, Samuël Dorn, Shirley Esseboom, Kiran Bonnema, Stefan Zeromski en meer.
Locatie:De Gheijnstraat 51, 2562 NL Den Haag
Informatie:ddddd.nl
dutch summer dance course 2022 danscursus in de zomer den haag

3: Summerschool Den Haag

Summerschool Den Haag is één van de bekendste dans zomercursussen onder Nederlandse dansers in opleiding. Opgericht in 2002 door Mirella Simoncini. Summerschool Den Haag staat bekend om haar persoonlijke, individuele begeleiding voor alle deelnemers. Iedereen met passie voor dans is welkom, ongeacht achtergrond of ervaring. Zo kan je je eigen rooster in elkaar zetten. Dankzij de kleinschaligheid van de klassen, professionele docenten en goede verdeling in dansniveaus bieden de lessen van summerschool Den Haag veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Geniet van de focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit!

Data/Leeftijd:17-20 aug (6-8 jaar), 15-20 aug (9-11 jaar & 12-14 jaar), 8-20 aug (15-18 jaar), 8-13 aug (30-50 jaar & 50+)
Programma Balletlessen op diverse in niveaus, coaching, spitzen, broadway, repertoire workshops, variaties.
Docenten:Mirella Simoncini en gastdocenten.
Locatie:Studio Simoncini. Toussaintkade 20, 2513 CJ Den Haag
Informatie:summerschooldenhaag.nl
studio simoncini summerschool den haag balletcursus

4: NDT Summer Intensive

Na twee jaar afwezigheid als gevolg van COVID-19, organiseert het Nederlands Dans Theater eindelijk weer hun bekende NDT Summer Intensive! Verwacht een unieke beleving in de sfeer en omgeving van het NDT. De professionele zomercursus is erop gericht je te helpen groeien als hedendaagse danser en je persoonlijke ontwikkeling te verdiepen. Hierdoor hopen ze de danser tools mee te geven die ze in de nabije toekomst en gedurende hun hele danscarrière kunnen gebruiken.

Data:25 juli – 6 augustus
Leeftijd:14 – 30 jaar (pre)professionals
Programma Klassiek ballet, Gaga, repertoire, improvisatie en nieuwe creatie, maar ook buitenschoolse activiteiten, waaronder panelgesprekken en interviews.
Docenten:Internationaal team van choreografen en docenten.
Locatie:Den Haag, Nederlands Dans Theater.
Informatie:ndt.nl
ndt summer intensive 2022 moderne zomer danscursussen den haag
© Sacha Grootjans. 2018

5: Leth’s Dance Zomerkamp

Lonneke van Leth Dans is hét Haags dansgezelschap voor de jeugd, dat produceert, presenteert, onderwijst en experimenteert. Tijdens Leth’s Dance Zomerkamp gaan kinderen van 4 t/m 11 jaar in het Korzo theater aan de slag met dans, theater, choreografie, circus en beeldende kunst. Voor de jongste kids staan er vele leuke dansworkshops, theaterlessen en een voorstelling van het jeugddansgezelschap op de planning. Ter ontspanning kunnen de kinderen buitenspelen, filmpjes kijken, kinderyoga doen en losgaan in de kinderdisco. De oudere kinderen genieten van workshops in diverse dansstijlen. Daarnaast gaan ze zelf een choreografie maken en gaan ze aan de slag met theaterlessen, dramaturgie, rekwisieten maken en zanglessen. Dit alles leidt tot een spetterende eindpresentatie!

Data/leeftijd:11 & 12 juli: 4 t/m 6 jaar
13 t/m 15 juli: 7 t/m 11 jaar
Programma 4-6 jaarTheaterlessen, circuslessen, beeldende kunst, dansworkshops, voorstelling en workshop van jeugddansgezelschap, kinderdisco en kinderyoga.
Programma Dansworkshop in hiphop, salsa, klassiek en modern. Choreografie, theaterles, dramaturgie, zangles, dansvoorstelling bezoeken en eindpresentatie.
Locatie:Korzo Theater, Den Haag.
Informatie:lonnekevanleth.nl
leth's dance zomerkamp voor kinderen danskamp 2022 korzo theater den haag

Nog geen zomerschool gevonden die bij jou past? Bekijk ons overzicht van zomer danscursussen binnen én buiten Nederland: Summer Schools voor dansers in 2022!