Menu

Eisen voor Balletexamens: Royal Academy of Dance (RAD)

Heeft u vragen over de RAD kledingvoorschriften? Neem contact op met Danswinkel Den Haag070-7371190

Bekijk hier de selectie balletkleding voor Balletexamens: Royal Academy of Dance (RAD).

De Royal Academy of Dance (RAD) is een examencommissie opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1920. De RAD specialiseert zich in professionele klassieke danstraining. Wereldwijd wordt er balletles gegeven volgens de prestigieuze RAD methode. Zo ook op verschillende dansscholen in Nederland. Bij de examens van de Royal Academy of Dance gelden bepaalde danskledingvoorschriften.

De RAD lesmethode is opgedeeld in graden, waar een leerling gemiddeld één tot twee jaar in blijft. Als afsluiting van een graad kan een Royal Academy of Dance examen afgelegd worden. Hoe hoger de graad, hoe hoger het niveau van de leerling is. De officiële RAD kledingvoorschriften zijn hier op een rijtje gezet per graad en sekse. De precieze kledingvoorschriften kunnen verschillen per dansschool.

Let op! Balletkleding op Danswinkel.nl is niet voorzien van een RAD logo.

Informeer dus altijd bij de dansschool of het RAD logo verplicht is. Volg daarnaast de kleur- en kledingvoorschriften van uw dansschool. Zo koopt u gemakkelijker het juiste ballet uniform.

Pre-Primary in Dance & Primary in Dance Graad

Meisjes: Volgens de RAD kledingvoorschriften dragen meisjes een balletpakje met korte mouwen en een bijpassend rokje in de kleuren roze, lila of marine blauw. Wij raden het Papillon Balletpakje met Korte Mouw PK4021 met het Alista Dancer Basics Symfonia Balletrokje aan. Licht roze ballet sokken en bijpassende satijnen of lederen schoentjes worden daaronder gedragen.

Jongens: Een blauw of wit nauwsluitend t-shirt met zwarte of donkerblauwe shorts. Witte of zwarte canvas of lederen balletschoenen met witte sokken worden door jongens gedragen.

Bekijk onze categorie RAD Pre-Primary/Primary Graad (4-8 jaar) voor alle RAD approved danskleding voor deze jaarlagen.

PK4021-500 roze balletpakje RAD approvedalista dancer basics balletpakje roze voor kinderen RAD approved

Graad 1-5

Meisjes: Volgens de RAD kledingvoorschriften dragen meisjes een mouwloos balletpakje of en balletpakje met korte mouwen. Dit balletpakje moet een ronde hals hebben en het materiaal moet mat zijn. Voor grade 1-3 mag het balletpakje in de kleuren roze, lila, marine blauw, donker paars, lavendel en donker blauw. Voor grade 4 en 5 worden de kleuren licht roze, groen blauw, rood, donker paars, fuchsia, donkerblauw, lavendel, bordeaux rood en donkergroen geaccepteerd. Daarnaast is een tai

lleband in een bijpassende kleur verplicht. Bij Danswinkel kunt u geschikte balletpakjes inclusief tailleband vinden, zoals het Capezio CAD200C mouwloos balletpakje en het Capezio CAD400C balletpakje met korte mouwen. Daarnaast worden korte roze sokken of een roze panty en roze satijnen, lederen of canvas schoenen gedragen.

Jongens: Een wit balletpakje of nauwsluitend t-shirt. Donkerblauwe shorts of legging mogen gedragen worden. Onder de outfit dragen jongens witte sokken en witte canvas of lederen balletschoenen met wit elastiek.

Bekijk onze categorie RAD Graad 1-5 voor alle RAD approved danskleding voor deze jaarlagen.

Capezio CAD200c balletpakje RAD approvedCapezio cad400c balletpakje RAD approved

Graad 6-8

Meisjes: Een balletpakje in klassieke stijl, elke kleur is toegestaan. Wel worden de kleuren zwart, donkerblauw, royaal blauw, lavendel, rood, bordeaux rood en donkerpaars aanbevolen. Danswinkel heeft bijvoorbeeld het elegante Capezio CAD201 Pinch Front balletpakje en het Papillon PA4005 Pinch Front balletpakje. Verder hebben meisjes in deze grade een zachte doorzichtige rok nodig met een lengte tot halverwege de kuit. Deze rok moet dezelfde kleur als het balletpakje zijn. Een ronde rok wordt aanbevolen, maar een rok met overslag, zoals de Papillon extra lange rok PA3073, word

t ook geaccepteerd. Een roze panty en roze lederen, satijnen of canvas balletschoenen worden gedragen.

Jongens: Door jongens wordt een wit balletpakje met korte mouwen of zonder mouwen gedragen. Dit mag ook een nauwsluitend t-shirt zijn. Een donkerblauwe stirrup herenlegging wordt daar overheen gedragen. Onder de outfit worden witte sokken over de legging heen gedragen en witte lederen of canvas balletschoenen met witte elastieken.

Bekijk onze categorie RAD Graad 6-8 voor alle RAD approved danskleding voor deze jaarlagen.

Capezio CAD201 RAD approvedPapillon zwart balletpak PA4005-900 Papillon PA3073-900 lange rok

Vocational Graad

Meisjes: Een balletpakje met een ronde hals, een cap sleeve of mouwloos, in de kleuren zwart, donkerblauw, royaal blauw en paars. Er mag eventueel een bijpassende tailleband gedragen worden. Danswinkel heeft bijvoorbeeld het Capezio CA_TC0002 V-Neck Pinch Front balletpakje, het Capezio CA_CC420 Princess Seam Short Sleeve balletpakje en het SoDanca SL-02 balletpakje. Voor variaties mogen meisjes een tutu of een rond rokje dragen in dezelfde kleur als het balletpakje, zoals het Temps Danse Juliani balletrokje. Een doorzichtige rok tot halverwege de kuit is in deze graad ook nodig. Onder de outfit wordt een roze balletpanty gedragen. Daarnaast zijn ook roze spitzen en zachte spitzen een vereiste. Roze splitzool balletschoenen worden ook toegestaan. Maak voor het aanmeten van spitzen een afspraak in een van onze winkels!

Jongens: Jongens mogen afhangend van hun examenniveau een wit, zwart of donkerblauw balletpak dragen. Daarbij wordt een grijze, donkerblauwe of zwarte herenlegging gedragen. Bij een grijze of donkerblauwe balletmaillot worden witte sokken gedragen en bij een zwarte balletmaillot worden zwarte sokken gedragen. De witte of zwarte balletschoenen mogen van canvas of leer zijn.

Bekijk onze categorie RAD Vocational Graad voor alle RAD approved danskleding voor deze jaarlagen.

So Danca SL02 Capezio CC420 balletpak RAD approvedJuliana Noir balletrokje temps danse RAD approved

Caractère dans

Meisjes: De meisjes dragen een rok tot ongeveer 10 centimeter beneden de knie, het liefst van katoen. Deze rok moet passen bij de kleur van het balletpakje. Ook dragen meisje zwarte character schoenen van canvas, met een roze bandje van elastiek over de wreef. Vanaf Graad 3 worden character schoenen met een hoger hakje gedragen. Bij Danswinkel kunt u de Capezio Academy Character dansschoenen voor volwassenen en Capezio Academy Character dansschoenen voor kinderen vinden. Vergelijkbaar zijn de Katz Dames Character Z65 met 2 cm hak voor de lagere graden en de Katz Dames Character Z66 met 3,5 cm hak voor de hogere graden. Als alternatief mogen er zwarte character schoenen van leer worden gedragen.

Jongens: Jongens dragen tijdens caractère dans hetzelfde uniform als tijdens de balletles. Dit bestaat dus meestal uit een wit balletpakje met korte mouwen en een donkerblauwe legging of short. Onder de outfit dragen jongens zwarte character schoenen met veters.

Capezio Academy Character voor Volwassenen RAD Approved