Menu

Spitzen laten aanmeten in een Dansspeciaalzaak

spitzen aanmeten bij Danswinkel
Bij Danswinkel Den Haag kan je terecht voor het professioneel laten aanmeten van spitzen.
Professioneel laten aanmeten van spitzen door Danswinkel.nl

De droom van elk beginnende balletdanser; het mogen dansen op spitzen. Sterke enkels en voeten, een goede ballethouding en goed ontwikkelde beenspieren zijn erg belangrijk om blessures te voorkomen. Na jaren trainen is het dan eindelijk zover. Je hebt toestemming van je balletdocente of docent om spitzen te kopen. Maar waar kan je spitzen laten aanmeten? En waarom is het zo belangrijk je spitzen in een dansspeciaalzaak aan te schaffen?

   

Persoonlijke aandacht

Vooral als je voor je eerste paar spitzen komt kan dat best wel spannend zijn. Bij Danswinkel Den Haag nemen we rustig te tijd om samen met jou naar een geschikt paar spitzen te kijken. Elke voet is namelijk anders. Als wij zien dat het onverstandig is om op spitzen te dansen door bijvoorbeeld de stand van je benen of de sterkte van de enkels, dan zullen wij dit ook communiceren.

   

Er wordt daarom geadviseerd om van te voren een afspraak voor het aanmeten van spitzen te maken bij een gespecialiseerde Danswinkel. Zo kan de medewerker zich uitgebreid voorbereiden op de afspraak en rustig de tijd nemen.

    
danswinkel spitzen aanmeten op locatie

Deskundig advies

Bij het dansen op spitzen komt veel kijken. De eerste keer als je spitzen koopt weet je namelijk nog niet wat je moet voelen en waar je op moet letten. Normale schoenen koop je misschien op de groei, maar bij spitzen is het erg belangrijk dat je ze niet te groot koopt. Bij te grote spitzen kunnen zelfs de stand van je voeten veranderen en/of blessures ontstaan.

   

Daarom is het erg belangrijk dat je spitzen worden aangemeten door een specialist in een echte Danswinkel. Die kijkt namelijk naar de breedte, lengte, sterkte en vorm van je voet. In Danswinkel Amsterdam, Den Haag en Hilversum zijn er medewerkers aanwezig die gespecialiseerd zijn in het aanmeten van spitzen.

   

Oplossingsgerichtheid

De ene danser heeft een hoge wreef en de ander heeft dit misschien wat minder. Daarom is het ook zo mooi dat er verschillende soorten spitzen en merken zijn. Harde zool, medium zool of een hele soepele zool. En zelfs daarin is er nog veel verschil. Voor elke soort voet kan een dansspeciaalzaak dus wel iets betekenen.

   

Natuurlijk zal het dansen op spitzen nooit comfortabel zijn want het is geen natuurlijke houding, maar pijn is niet goed. Mocht je bepaalde drukplekken hebben of ergens anders last van hebben kijken wij graag mee voor een oplossing. Met andere teenbeschermers, gel tips of teenspreiders kunnen dit soort problemen vaak al verholpen worden.

   
spitzen passen den haag

Enkel de beste merken

De spitzen die dansspeciaalzaken verkopen, zijn geproduceerd door topmerken met een hoge reputatie in de balletwereld. Deze dansmerken hebben jarenlange ervaring in het leveren van hoge kwaliteit spitzen aan zowel beginners als professionals. Ook heb je bij deze merken de keuze uit vele verschillende breedtes, pasvormen, modellen en zolen. Bij Danswinkel hebben we bijvoorbeeld spitzen van Russian Pointe, BLOCH, SoDanca, Grishko, Fr. Duval en Capezio.

   

Het is onverstandig om op spitzen te dansen die niet persoonlijk zijn aangemeten of die afkomstig zijn van niet erkende dansmerken. Hierbij loop je namelijk grote kans op blessures. Laat je dus niet verleiden door lage prijzen en koop nooit je spitzen tweedehands, bij een sportwinkel of via een goedkope, buitenlandse webshop.