Menu

Balfolk Dansschoenen

balfolk dansschoenen danswinkel.nl

Danswinkel biedt een breed assortiment Balfolk dansschoenen aan!

Balfolk is een dansstijl die bestaat uit verschillende dansen uit West-Europese landen. Deze dansstijl kent zijn oorsprong in volksdansen. Deze volksdansen werden vroeger op dorpsfeesten in verschillende plaatsen in Europa gedanst. De wortels liggen in Frankrijk, waar deze volksdansen nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur zijn. Tegenwoordig wordt deze dansstijl vaak gedanst op folkbals of festivals. Hier wordt dan ook voornamelijk West-Europese live folkmuziek gedraaid. Deze live muziek is een belangrijk onderdeel van de bals. Tijdens de bals is er sprake van veel interactie tussen dansers en muzikanten.

Wat is Balfolk?

Balfolk dansen volksdans

Pieter Brueghel the Younger (1616). The Wedding Dance in a Barn.

Balfolk draait vooral om gezelligheid en plezier. Het gevoel van samenzijn is dan ook erg belangrijk. Dit maakt de bals erg sfeervol. Dit is terug te zien in het repertoire, wat onder andere bestaat uit reidansen en koppeldansen. Er zijn hierbij geen vaste danspartners en iedereen kan met iedereen dansen. Voorafgaand aan het folkbal is er vaak een korte dansinstructie waar de basispassen worden uitgelegd. Hierdoor kunnen ook nieuwe Balfolk dansers de hele avond dansplezier hebben! Balfolk blijft zich continue ontwikkelen. Dit komt doordat pasjes niet getrouw gevolgd hoeven te worden. In Nederland heeft Balfolk zich sinds de jaren 2000 enorm ontwikkeld. De dansstijl blijft hier dan ook jaarlijks in populariteit stijgen.

Balfolk Danssneakers

Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften voor Balfolk. Al raden wij wel aan om geschikte dansschoenen aan te schaffen om de voeten te ondersteunen tijdens het dansen. Zo kunt u de hele avond lang comfortabel Balfolk dansen. Danssneakers verminderen druk op de knieën en gewrichten. Dit voorkomt blessures en pijn aan de voeten. De juiste dansschoenen maken een groot verschil!

Danswinkel Den Haag biedt een brede collectie danssneakers aan. De danssneakers die worden gedragen tijdens Balfolk zijn vaak lage modellen die net onder de enkel vallen. Zo heeft u meer dan genoeg bewegingsvrijheid. Onze danssneakers zijn voorzien van een kunststof zool. Hiermee kunt u zowel binnen als buiten kunt dansen. Ook laten deze zolen geen sporen achter op de dansvloer. Dit maakt onze danssneakers zeer geschikt voor Balfolk, waarbij op veel verschillende soorten vloeren gedanst wordt. De zool heeft een speciale spinpoint, zodat draaien extra gemakkelijk gaat.

Vind uw Balfolk dansschoenen bij Danswinkel

Bij Danswinkel Amsterdam heeft u de keuze uit een divers assortiment danssneakers in verschillende leuke kleuren.

Neem ook eens een kijkje op Danswinkel.nl voor ons complete aanbod Balfolk danssneakers!

Anna Kern Suny 120 zwart

Onze Balfolk danssneakers zijn voornamelijk van de merken Anna Kern en Rumpf. Deze zijn kwalitatief erg goed en stevig en zullen lang meegaan. De danssneakers kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Onze danssneakers voelen zeer licht aan en de splitzool zorgt voor extra flexibiliteit. De Anna Kern Suny danssneakers zijn zeer luchtige danssneakers, geschikt voor het dansen van Balfolk. Deze stijlvolle danssneaker heeft een dunne zool, waardoor u veel contact met de grond behoudt. Momenteel verkrijgbaar met €10,- korting!

Rumpf 1566 danssneaker zwart

De Rumpf Nero RU1566 danssneakers zijn zeer comfortabele zwarte danssneakers, zeer geliefd onder Balfolk dansers. Deze soepele danssneakers zijn voorzien van een flexibele splitzool met een spinpoint. Met de kunststof zool kan op verschillende soorten vloeren gedanst worden, wat erg belangrijk is voor Balfolk dansschoenen. Dit lage model danssneaker geeft veel bewegingsvrijheid. Tegelijkertijd geeft de danssneaker genoeg ondersteuning door de hogere hiel. Dit model danssneakers is gemaakt van luchtig materiaal wat goed ademt.

PA1513-900 Papillon danssneaker zwartDe Papillon PA1513 danssneakers zijn ook zeer geschikte danssneakers voor Balfolk. De dikkere splitzool geeft extra demping aan de voeten.  Dit model is laag uitgesneden bij de enkels. Dit geeft genoeg bewegingsvrijheid. De kunststof zool bevat speciale spinpoints. Deze zorgen voor genoeg grip op elke type dansvloer. Dit model is verkrijgbaar in zwart canvas. Dit soepele materiaal zal lang meegaan. De zeer comfortabele pasvorm met veters sluit prettig aan rondom de voet. Deze danssneaker is zeer veelzijdig, comfortabel en niet te vergeten heel stijlvol. Verkrijgbaar in zowel volwassen- als kindermaten.