Menu

Vegan Dansschoenen


Veel dansschoenen zijn gemaakt van leer en hebben suède zolen aan de onderkant. Suède zorgt voor flexibiliteit en grip, wat het risico op enkel- of knieblessures verminderd. Tegelijkertijd is suède glad genoeg om soepel op te kunnen draaien. De materialen suède en leer zijn afkomstig van dieren. Echter, door de stijgende populariteit van een veganistische levensstijl zijn er steeds meer diervriendelijke alternatieven verkrijgbaar. Maar waar zijn vegan dansschoenen dan wel van gemaakt? En waar kan je ze aanschaffen?

    

Wat is veganisme?

Veganisme is een levensstijl waarbij wordt gestreefd naar het vermijden van het gebruik van dieren en het verminderen van dierenleed. Veganisten consumeren geen dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren en melkproducten. Naast voeding houden veganisten ook rekening met het kopen van kleding, cosmetica en andere producten waar dierlijke stoffen in verwerkt zitten of waarbij dieren gebruikt worden tijdens het productieproces. Veganisten maken deze keuze vaak vanuit ethisch oogpunt, klimaat- of gezondheidsredenen.

    

Vegan balletschoenen

Bij Danswinkel Den Haag kun je terecht voor vegan balletschoenen. SoDanca en Alista Dancer Basics produceren elastische balletschoenen van canvas met veganistische zooltjes. Deze zijn te bestellen in de kleuren roze, zwart, wit en huidskleur. Daarnaast zijn er vegan jazzschoenen en halve zooltjes beschikbaar.

   

Het balletmerk Russian Pointe maakt kwalitatief hoogwaardige spitzen in een vegan variant. Voor het aanschaffen van spitzen is het handig om een afspraak te maken bij een professionele danswinkel, waar deskundigen je kunnen helpen bij het aanmeten van spitzen met de juiste maat en pasvorm voor jou.

    

Vegan dansschoenen

Vegan dansschoenen

Ook voor tapschoenen zijn er veganistische alternatieven te koop. Zowel de merken SoDanca als Katz maken verschillende modellen tapschoenen van gelijkwaardig imitatieleer.

   

Daarnaast kan je bij Danswinkel Den Haag ook vegan danssneakers kopen, bijvoorbeeld van Supadance of SoDanca. De danssneakers bestaan uit de materialen rubber en ademend microvezel. Met deze verschillende opties in vegan dansschoenen kan je als veganist zorgeloos blijven dansen!

Vegan dansschoenen