Menu

Stel je mooiste ballet outfit samen met de Balletkleding van Papillon!

  

Shop de uitgebreide balletkleding collectie van Papillon bij Danswinkel Den Haag. Papillon is een merknaam die de allure van de Franse balletwereld uitstraalt. Papillon danskleding is naast dansen ook geschikt voor sporten als fitness, yoga en aerobics omdat dit veel raakvlakken heeft met ballet.

  

Hoe is dansmerk Papillon ontstaan?

Papillon Dancewear is ontstaan in 1958, toen een Amsterdamse familie het dansmerk opzette vanuit hun eigen handel in lederwaren. Ze begonnen met het produceren van leren balletschoenen. Inmiddels is het assortiment van dit dansmerk enorm uitgebreid en heeft Papillon naam gemaakt in de danswereld en sportwereld. Balletkleding van Papillon zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn ook vanwege hun comfort erg populair onder dansers en sporters van verschillende leeftijden.

  

Wat staat Papillon om bekend?

  

1: Balletpakjes

Veel verkocht zijn de balletpakjes van Papillon. Papillon heeft een ruim aanbod van mooie basismodellen die zorgen voor een klassieke uitstraling tijdens de balletles. Zo produceert Papillon balletpakjes met spaghettibandjes, met brede bandjes en balletpakjes met korte of lange mouw. Sommige balletpakjes hebben een zogenaamde pinch, waarbij de stof bij de halslijn aan de voorkant of op de rug iets gerimpeld is.

  

De balletpakjes zijn te koop in allerlei maten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Voor meisjes zijn er ook balletpakjes met een zwierig rokje eraan vast en sommige balletpakjes hebben een rokje dat prachtig versierd is met glitters. De kinderballetpakjes zijn verkrijgbaar in het roze en zwart en de balletpakjes voor dames zijn verkrijgbaar in het klassieke zwart.

  

De balletpakjes zijn allemaal gemaakt van elastische en ademende materialen. De stof voelt daardoor comfortabel aan op de huid en vocht wordt goed afgevoerd. Vanwege het rekbare materiaal behoud je veel bewegingsvrijheid, wat het dansplezier verhoogt. De elasticiteit van de balletpakjes zorgt ook voor een goede pasvorm. Daardoor heb je tijdens de balletles geen last van losse stof en zijn al je lijnen goed zichtbaar. De volwassen balletpakjes zijn uitgevoerd met een binnentopje, waardoor het in principe niet nodig is om er een bh top onder te dragen.

  
papillon balletkleding voor kinderen

2: Balletschoenen

Natuurlijk levert Papillon ook balletschoenen. Erg populair zijn nog altijd de leren balletschoenen, maar er zijn ook canvas balletschoenen verkrijgbaar die net zo comfortabel zitten. De balletschoenen zijn verkrijgbaar in het roze, zwart en wit.

  

Qua zool kun je kiezen uit een volledige zool of een splitzool. De volledige zool loopt door over de hele lengte van de zool en wordt vaak aangeraden aan beginnende balletdansers. Gevorderde balletdansers kiezen vaak voor een splitzool. De zool bestaat hierbij uit twee delen, namelijk onder de voorvoet en onder de hiel, en onder de middenvoet mist de zool. Dit zorgt voor extra flexibiliteit.

  

Voor welke dansstijlen produceert Papillon kleding?

Papillon is een veelzijdig dansmerk dat dansartikelen biedt voor diverse dansstijlen, van klassiek ballet en jazz tot linedance, zumba en streetdance. Op danswinkel.nl vind je het volledige assortiment. Ook ben je van harte welkom in onze filialen om de balletkleding en balletschoenen van Papillon te bekijken en te passen.

papillon balletkleding voor dames