Menu

Jazz Haarstyling Inspiratie en Tips!

Voor Jazz dans is er veel mogelijk qua haarstyling. Het ligt er vooral aan wat handig is tijdens je dansles of optreden en wat bij je dansoutfit past. Lees verder voor onze tips om het mooiste van jouw jazz kapsel te maken.

Los of Vast?

jazzdance competitie kapsels

Er zijn veel Jazz dansers die met losse haren kunnen dansen. Er zijn er ook genoeg die het graag uit hun gezicht en vastgezet dragen om geen haren voor de ogen te krijgen tijdens het dansen. Het hangt er natuurlijk ook van af waar je danst en wat voor Jazz je danst:

  1. Bij bijvoorbeeld Jazz, Musical en Showdance hangt het kapsel af van het musical nummer.
  2. Daarnaast hangt het bij Jazzballet of Jazz competitie dansen af van de outfit, de teamgenoten of de visie van de dansdocent.
  3. Tijdens voorstellingen of wedstrijden is het bovendien gebruikelijker om de haren strak en netjes uit het gezicht te houden.
  4. In de danslessen daarentegen mag het vaak best wat losser of speelser.

Een mooie middenweg is om het haar half vast en half los te dragen. Alleen bovenop een staartje of een ingevlochten stuk aan de zijkant van het hoofd zijn eenvoudige en praktische opties die niet veel tijd kosten. Een zachte haarband van stof kost het minste tijd en moeite.

Versier een simpel kapsel

Zowel Klassiek Ballet als Urban Dance zijn stijl invloeden voor Jazz dansers qua kleding en haarstyling. Een mooi voorbeeld is een strakke, hoge ponytail of vlecht. Laat de vlecht los hangen of maak er een knot van met schuifspeldjes en steekspeldjes en eventueel een haarnetje. Versier de vlecht of knot met een glitter scrunchie of accentueer het haar door gebruik van haarkammetjes of haarspeldjes met strass steentjes voor een opvallende stijl.