Menu

Lederen Balletschoenen

  

Balletschoenen worden over het algemeen gemaakt van leer, canvas of satijn. Ook is een combinatie hiervan mogelijk. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om balletschoenen te kiezen. Daarom lees je hier alle informatie die je moet weten over lederen balletschoenen.

lederen balletschoenen

Het grootste voordeel is dat leer zeer stevig en duurzaam is. Lederen balletschoenen zorgen ervoor dat de voeten harder moeten werken. Dit bevordert de ontwikkeling van de voet. Er komt veel kracht vanuit de voeten tijdens ballet en goede balletschoenen zullen je daarbij helpen. Leer zal ook wat langer meegaan dan canvas of satijn.

    

Het nadeel aan leer is dat het niet gewassen kan worden en op den duur zullen je balletschoenen niet meer erg fris ruiken. Laat ze altijd luchten na elke dansles. Ook is de lijn van de gestrekte voet minder goed zichtbaar, doordat leer een wat stugger materiaal is wat minder goed mee buigt. Hierdoor moet je voet extra hard werken.

    

De meeste dansers zijn gestart met een balletschoen van leer. En nog steeds geven wij aan kleine dansers als eerste paar leren balletschoentjes mee met een volledige suède zool. Het leer is zacht en soepel waardoor het prettig aanvoelt. Tegelijkertijd is leer stevig genoeg om de voet de steun te bieden die het nodig heeft. Balletschoenen van leer worden dan ook vooral geadviseerd voor jonge en startende dansers.

   

Wanneer je je eerste paar balletschoenen aanschaft, wordt geadviseerd om langs een gespecialiseerde danswinkel te komen. Danswinkel Den Haag heeft een grote collectie lederen balletschoenen. Hier kan je verschillende soorten balletschoenen passen en wordt je geholpen met het vinden van het beste paar. Daarnaast is online balletschoenen bestellen ook een mogelijkheid, wanneer je al weet welke soort balletschoenen je nodig hebt.

Bekijk hier onze volledige collectie lederen balletschoenen.
lederen balletschoenen